Posted on

A célt figyelem, nem a rajtot! – ezzel a címmel tartott előadást a Forrás-Új Tükör Klub július 14-i összejövetelén Kelemenné Szilágyi Noémi life és sport coach. A Közösségek Házában több korosztály tájékozódott a segítő módszerekről. A programot a Halasi Média és Kultúra Nonprofit Szolgáltató Kft. szervezte.

A coaching angolból magyar nyelvre fordítva edzést jelent. Ebben az esetben személyes, segítő és fejlesztő tevékenységet ölel fel.

Az a dolgom, hogy segítsek férjemmel együtt sportolóknak. Gyorsasági motoros vállalkozást üzemeltetünk. Azt vettem észre, hogy megnyílnak nekem. Nyilván azért, mert nyitottam én is feléjük – mondta Kelemenné Szilágyi Noémi. – A coaching segítő módszer. Azzal foglalkozik, hogy az ember elakadásait, problémáit feloldja, jövő felé tartó útra terelje – tette hozzá.

Rámutatott, a sportolókat a saját energiáikat felhasználva kell mobilizálni. Úgy fogalmazott, a segítés szándéka benne volt, így lett life és sport coach.

Bár tudat alatt mindig is az voltam. Ez lett az új szerelmem. Nekem az ad motivációt, ha másokat tudok motiválni – tudtuk meg Kelemenné Szilágyi Noémitől.